Industria auto din Japonia, care cuprinde cel putin zece mari constructori, ar putea fi redusa curand la trei companii similare celor din Detroit.

Potrivit lui Osamu Suzuki, presedintele Suzuki Motors, constructorii japonezi nu pot fi imuni la criza ce afecteaza din ce in ce mai mult acest sector al industriei la nivel global.

La fel cum din cauza crizei, General Motors (GM), Ford si Chrysler sunt in pragul falimentului, la fel si companiile japoneze vor fi afectate, insa intr-o mai mica masura de criza economica si scaderea vanzarilor pe plan mondial.

„Declinul acesta va duce Japonia intr-o perioada de consolidare. O parte dintre cei zece mari constructori japonezi, inclusiv  Mazda, Huji Heavy (Subaru), Mitsubishi Motors si Isuzu, ar putea ajunge sa apeleze in curand la fuziuni sau aliante, intr-un efort de a reduce costurile si pentru a supravietui pe piata”, a precizat Osamu Suzuki.

Mai mult, potrivit brokerilor din Tokyo, din cauza ca Suzuki este mult mai mica decat Nissan, Honda si Toyota, in umra acestor afirmatii ale preedintelui companiei, s-ar putea intelege ca Suzuki Motors va fi scoasa la vanzare.

Sursa: Times Online