"Nevoia este mare, în momentul de faţă pentru fiecare dintre unităţile care au în dotare transportoare 8×8 vor trebui să fie înlocuite. Ca atare, cifra este de ordinul sutelor", a spus Ciucă, la repetiţiile pentru parada militară de 1 Decembrie. 

La rândul său, ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a precizat că acestea vor fi produse la Moreni de o societate mixtă înfiinţată de Uzina Automecanică Moreni şi compania Rheinmetall din Germania. 

"După constituirea societăţii, se va trece la o cooperare care valorifică know how-ul şi tehnologia de la Moreni (…) şi capabilităţile pe care le are producătorul Rheinmetall, un producător de renume. (…) În etapa ulterioară, MApN va fi ofertat de această societate care se înfiinţează şi aşteptarea este ca în dotarea forţelor noastre armate să intre necesarul pentru un batalion pe an. Acesta ar fi ritmul de fabricaţie şi de livrare", a explicat Motoc. 

El a adăugat că parteneriatul cu Rheinmetall ar putea duce şi la producţia de alte tipuri de vehicule, inclusiv cu aplicaţie civilă. 

"Ideea cu această investiţie în parteneriat pe care o face Rheinmetall în economia românească este, evident, să dezvolte până la urmă şi alte tipuri de vehicule din categoria militară, dar şi vehicule şi aplicaţii civile. De obicei, cam aşa se petrece – generarea de efecte pe care o comandă militară o antrenează în economia civilă, e un efect multiplicator în economia civilă", a susţinut ministrul, citat de Agerpres.