Preşedintele fondului ceh de investiţii PPF Investments, Michal Susak, a demisionat din funcţie, la sfârşitul săptămânii trecute, motivând că nu vrea ca imaginea fondului să fie afectată de ancheta în care este implicat în România, potrivit Czech Business Weekly, preluat de Mediafax.

El a precizat că va continua să lucreze pentru PPF, dar într-o funcţie inferioară, şi va decide asupra implicării sale viitoare în companie după ce ancheta va înceta.

Susak a fost pus sub acuzare de către autorităţile române, împreună cu alte persoane, pentru dezvăluirea şi utilizarea ilegală de secrete economice în cazul privatizărilor unor companii româneşti.
Oficialul PPF a lucrat până în luna mai a acestui an pentru Credit Suisse First Boston, banca de investiţii care a consiliat statul român în mai multe privatizări, în principal vânzarea Petrom, preluată de grupul austriac OMV în 2004, printr-o tranzacţie de 1,5 miliarde de euro.

Susak a mai declarat că îşi va angaja un avocat pentru reprezentare, fiind pregătit să coopereze cu autorităţile de la Bucureşti.