PNL urmează să-şi aleagă o nouă conducere în acest an. Deşi nu s-a fixat o dată pentru viitorul Congres, bătălia este una extrem de dură.

Un nou candidat pentru şefia PNL

Până acum, doar Ludovic Orban şi-a manifestat intenţia public de a candida la un nou mandat. Premierul Florin Cîţu ar fi şi el în cărţi. Spune că relaţia cu Ludovic orban este foarte bună, dar premierul nu a putut fi astăzi alături de președintele PNL, la Muzeul Național Brătianu, acolo unde partidul a sărbătorit 146 de ani de existență.

Pe agenda premierului Florin Cîțu, în mod oficial, la ora 16:00, urmează să aibă loc o videoconferință cu prefecții. Astfel, programul nu l-ar fi împiedicat pe premierul Florin Cîțu să-i fie alături lui Ludovic Orban, la Muzeul Național Brătianu, pentru a sărbători cei 146 de ani.

Există două variante: premierul nu a fost invitat sau premierul nu a dat curs invitației.

Surse din PNL pun absența lui Florin Cîțu pe seama răcelii dintre premier și președintele PNL, Ludovic Orban, în contextul candidaturii la șefia partidului, la Cogresul PNL ce urmează a fi organizat, conform Digi24.

Dan Motreanu, candidatul surpriză?

Se pare că premierul Florin Cîțu ar urma să-și anunțe în mod clar candidatura pentru șefia PNL, imediat după anunțarea Congresului. El nu a lipsit doar de la evenimentul de astăzi, important pentru PNL, dar ar fi lipsit și de la o parte din ședințele PNL, dar și ale coaliției.

Mai mult, conform unor surse Digi24, ar urma să apară și un al treilea candidat la șefia PNL, ce ar lua din voturile care i-ar reveni lui Florin Cîțu, în persoana lui Dan Motreanu. Ultimul este unul dintre apropiaţii preşedintelui Klaus Iohannis. Alegerea sa ar fi cu bătaie lungă, acesta fiind şi o opţiune pentru prezidenţialele din 2024.

Ludovic Orban a spus, în cadrul evenimentului organizat pentru a fi sărbătoriți cei 146 de ani de PNL, că a fost sunat în această dimineață de președintele Klaus Iohannis. Președintele, prezent la Bruxelles astăzi și mâine, a transmis, prin Ludovic Orban, un mesaj pentru liberali.

Premierul Florin Cîțu are, conform unor surse confirmate de declarații publice, susținerea lui Emil Boc pentru șefia partidului.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, un lider liberal foarte puternic în PNL, a spus, despre Florin Cîțu că ”este viitorul României și al PNL”, în timp ce despre Ludovic Orban a dat de înțeles că este trecutul: ”premierul Orban și-a făcut datoria la momentul în care a fost premier, a dus țara într-un moment greu de criză sanitară”.