“Am depus împreună cu deputatul PDL Mircia Giurgiu un proiect de lege privind obligarea supermarket-urilor să expună spre comercializare produse alimentare şi nealimentare, într-un procent de cel puţin 10 la sută din suprafaţa acestora. Blocajul la care recurg marile magazine de retail în ceea ce priveşte produsele expuse afectează producătorii români, iar măsura noastră are ca scop susţinerea economiei autohtone. Creşterea consumului va sprijini redresarea economiei naţionale”’, a spus Uioreanu, duminică, într-o conferinţă de presă.
Acesta a explicat că vor avea întâietate produsele locale, fabricate în judeţul respectiv, ceea ce ar trebui să încurajeze micii producători.
Deputatul se aşteaptă ca acest proiect legislativ, depus în Parlament zilele trecute, să fie susţinut de Guvern, având în vedere că ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, s-a arătat mulţumit de idee.
Proiectul prevede şi amenzi, pentru nerespectarea atribuirii unor rafturi special dedicate produselor autohtone, cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei.
“Mă aştept la rezistenţă din partea supermarket-urilor. Nu ne interesează să susţinem roşiile din Africa de Sud şi usturoiul din China, ci, mai degrabă, ceapa de Turda sau brânza de Năsal, din judeţul Cluj”, a mai spus Horea Uioreanu.

Te-ar putea interesa și: