Sute de protestatari s-au adunat din nou sâmbătă după amiază, în Piaţa Universităţii din Capitală, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de restricţiile impuse ca măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Unii dintre manifestanţi flutură steaguri tricolore, în timp ce alţii care au afaceri sau locuri de muncă în domeniul HoReCa, au adus cu ei tigăi şi oale.

Mobilizarea pentru acest protest s-a făcut pe reţelele sociale, iar cei care lansat apelul la participare propun organizarea celui „mai mare protest al ultimilor ani”.

„Va fi protestul ce ne va scăpa de sub dictatură”, declară ei.

Medicii nu înțeleg cum oamenii confundă virusul cu doctorii

Pe de altă parte, unii medici nu înțeleg aceste proteste și le văd ca pe niște provocări la luptă și vandalism.

„Eu cred că cei care protestează nici nu au citit vreodată vreun studiu. Există nevoia asta imperioasă de a studia. Se poate face și acasă, pe internet. Nu trebuie să ieși pe stradă ca să ceri studii”, a spus Emilian Imbri la Antena 3.

Acesta consideră că ceea ce se întâmplă acum în stradă este vandalism și nu înțelege cum lumea poate să confunde pandemia și virusul cu doctorii.

„Ce se întâmplă în stradă este altceva decât protestele împotriva măștii sau a vaccinului. Sunt convocări la luptă, la vandalism. Să ajungi să confunzi virusul cu doctorii. Să faci confuzii atât de grave între pandemie, virus și doctori …”

Protestatarii s-au adunat în Piața Universității

Protestatarii din Capitală folosesc fântâna de la Piaţa Universităţii drept scenă, în condiţiile în care unii dintre ei au adus boxe şi instalaţii de sonorizare. Unii manifestanţi flutură tricolorul, alţii au vuvuzele, în timp ce alţi protestatari, care au locuri de muncă sau afaceri în domeniul HoReCa, au dus tigăi şi oale.

Mulţi dintre participanţi nu poartă masca sanitară şi nici nu păstrează distanţa faţă de persoanele din jur.

Jandarmii mobilizaţi pentru a asigura ordinea publică la această manifestaţie au împărţit celor prezenţi în piaţă pliante cu mesaje privind respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, în timp ce manifestanţii scandează „Libertate!”, „Jos trădătorii”.

Sursă foto: INQUAM/Liviu Florin Albei