Alexandru Cumpănașu, candidatul independent la alegerile prezidențiale a făcut public sursa de bani pe care a investit-o în campania electorală, mai exact 300.000 de euro. Potrivit spuselor familiei, banii băgați în campania electorală au reprezentat rezervele familiei.

„Eu nu am cum să ies decât ca un învingător din această bătălie cât timp candidatul pe care dumneavoastră l-ați avut a fost candidatul dumneavoastră. N-a fost candidatul unui partid. Am intrat în bătălia aceasta cu niște bani puși deoparte, sunt banii mei. Sunt 300.000 euro și în seara asta pot să vă spun lucrul acesta. Am investit 300.000 euro în campania aceasta”, a spus Cumpănașu.

Mai mult decât atât, Cumpănașu a ținut neapărat să specifice faptul că nu a primit niciun ban de la nimeni și că a investit foarte mult în broșuri, deplăsări și investigații. Totodată, acesta a mai declarat că nu vrea să se victimizeze și că acest lucru nu are nicio importanță.

„Nu am primit un leu, decât ce am strâns de la o parte dintre dumneavoastră care ați trimis acele contribuții, fiecare cât a putut – 50, 100 de euro – s-au strâns undeva în jur de 15.000 euro în total”, a mai adăugat acesta într-un live pe pagina sa de Facebook.

Acesta a primit 126.019 de voturi în primul tur al alegerilor prezidențiale din 2019, reprezentând 1,47%.