in halele de productie ale societatii bucurestene Urbis Security SA se munceste pe rupte. Sute de muncitori refac si construiesc hale itregi, pe care Urbis Security, subsidiara a Assa Abloy, o companie cu vinzari i toata lumea de peste un miliard de euro, le-a cumparat cu doi ani i urma de la societatea Urbis SA. Graba este mare, caci la iceputul anului viitor aici vor trebui sa soseasca primele transporturi cu utilajele dezmembrate dintr-o unitate de productie norvegiana. Din ratiuni de reducere a costurilor, o fabrica itreaga detinuta de Assa Abloy i Norvegia se va muta la Bucuresti.. Investitia este i valoare de peste doua milioane dolari si ea se adauga altor aproximativ sapte milioane de dolari pe care Assa Abloy i-a pompat pina acum i Rominia, cumparind i itregime sectiile fabricii de feronerie ce apartineau de Urbis, itr-o tranzactie de 5,5 milioane dolari, si investind apoi i retehnologizarea lor ica 1,5 milioane de dolari.
Investitia Assa Abloy este si unul dintre putinele cazuri de privatizare din Rominia, realizata prin intermediul transferului de active, si nu prin vinzarea i itregime a unei societati.Un rol important i finalizarea afacerii l-a avut Attila Sylvester, un cetatean romin stabilit i Suedia i urma cu 15 ani. Sylvester s-a angajat la o fabrica a Grupului Assa Abloy unde a lucrat mai multi ani ca inginer, iar i 1991 s-a itors i Rominia, unde a deschis o reprezentanta pentru produse de feronerie la Brasov.
in 1997 el a reusit sa convinga compania suedeza sa se implice direct i productie si a iceput discutiile cu FPS si Urbis SA, cel mai mare producator romin de feronerie (chei, yale etc.). Discutiile au fost finalizate i 1998, cind Urbis Security, societatea ifiintata de Assa Abloy, a preluat o parte din activele de la Urbis SA.
Atilla Sylvester devenit director general la Urbis Security, care i paralel cu activitatea de productie a devenit si furnizor pentru piata interna a icuietorilor de lux importate de la firmele concernului.
Acum, Urbis Security tinteste nu doar piata interna, unde este i continuare lider cu un procent de 50% din piata – conform propriilor date – ci si exportul. Acesta va fi realizat prin intermediul nou-createi Urbis International, care va opera fabrica adusa din Norvegia