„Premierul a solicitat Agenţiei Naţionale a Resurselor Minerale să trimită o scrisoare companiei Chevron, iar, pe plan intern, ANRM şi-a făcut propria evaluare în legatura cu desecretizarea contractului. În acest moment, din punctul nostru de vedere, nu mai există elemente care pot fi supuse unui secret de stat, deci pot fi date public”, a spus Suciu.

Acesta a precizat că Executivul cere Chevron un acord scris în condiţiile în care există anumite constrâgeri comerciale pe care le impune orice contract. Scrisoarea a fost trimisaă pe 4 aprilie. Chevron nu a răspuns încă la aceasta solicitare. În cazul în care Chevron îşi va da acordul, Acordurile vor fi publicate pe site-ul ANRM.

Chevron deţine în România un perimetru de explorare/exploatare a gazelor la Barlad şi trei perimetre în judeţul Constanţa. La sfârşitul lunii martie, Guvernul a aprobat trei acorduri petroliere de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare încheiate între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi Chevron, al doilea mare grup petrolier din SUA, pentru perimetrele din judeţul Constanţa, respectiv Vama Veche, Adamclisi şi Costineşti.