Elizabeth Warren, o voce progresistă marcantă printre democraţi, se numără printre personalităţile luate în considerare de Hillary Clinton pentru funcţia de vicepreşedinte, listă pe care nu se regăseşte însă rivalul fostei prime-doamne în alegerile primare, Bernie Sanders, susţine WSJ. 

Potrivit unor surse citate anterior de Reuters, Warren, care reprezintă în Senat statul Massachusetts, analizează o potenţială candidatură. 

Chiar dacă Hillary Clinton şi Bernie Sanders s-au întâlnit în această săptămână, senatorul de Vermont nu intenţionează să pună capăt campaniei sale ori să-şi anunţe sprijinul pentru fostul secretar de stat, în mesajul video pe care îl va adresa joi susţinătorilor săi, a declarat purtătorul de cuvânt al senatorului. 

Deşi căutarea unui potenţial partener pe lista democrată se află încă la început, WSJ citează mai multe surse democrate potrivit cărora echipa de campanie a dnei Clinton are în vedere o serie de potenţiali candidaţi, printre care se află şi senatoarea de Massachusetts. 

Alţi potenţiali candidaţi la postul de vicepreşedinte sunt ministrul muncii, Tom Perez, şi cel al locuinţei şi dezvoltării urbane, Julián Castro. Mai sunt avuţi în vedere senatorii Tim Kaine (Virginia), Sherrod Brown (Ohio) şi Cory Booker (New Jersey), membrii Camerei Reprezentanţilor Xavier Becerra (California) şi Tim Ryan (Ohio), adaugă sursa citată. Un potenţial candidat este şi primarul oraşului Los Angeles, Eric Garcetti. 

Elisabeth Warren şi-a anunţat săptămâna trecută sprijinul pentru Hillary Clinton, iar nominalizarea sa de către democraţi pentru postul de vicepreşedinte ar putea ajuta-o pe aceasta să câştige susţinere din partea aripii democrate mai liberale, după alegeri primare neaşteptat de strânse, şi o voce puternică în lupta contra reprezentantului republicanilor, Donald Trump. 

AGERPRES