„Cu infinită tristețe mă văd nevoit astăzi să prezint Comitetului Executiv demisia mea din funcția de director general al FMI”, se scrie în declarația lui Strauss-Kahn.

Demisia șefului FMI vine la doar câteva zile după ce acesta a fost arestat pe aeroportul Kennedy din SUA ca urmare a acuzațiilor de agresiune sexuală, sechestrare de persoană şi tentativă de viol.

”Vreau să protejez instituția pe care au servit-o cu onoare și devotament și vreau să-mi îndrept toată energia spre a-mi dovedi nevinovăția”, a declarat Strauss-Kahn.

În documentul trimis Comitetului Executiv, Strauss-Kahn a ținut să menționeze că neagă cu fermitate toate acuzațiile făcute la adresa sa. Până la o deciyie clară a Comitetului Executiv, funcția de șef al FMI este deținută interimar de John Lipsky, până nu demult al doilea oficial ca importanţă al instituţiei.

Dominique Strauss-Kahn a fost arestat sâmbătă, la New York, şi inculpat pentru agresiune sexuală. Directorul general al FMI contestă însă acuzaţiile care îl vizează şi nu a demisionat, iar în prezent se află în detenţie la închisoarea Rickers Island din New York.

John Lipsky, numărul doi al Fondului Monetar Internaţional (FMI), va reprezenta această instituţie la summitul G8 ce va avea loc la sfârşitul lui mai la Deauville, în nord-vestul Franţei, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului francez Francois Baroin, citat de France Presse.