Andre Agassi și Steffi Graf despre drumul lor către succes

Andre Agassi, în vârstă de 54 de ani, este considerat unul dintre cei mai mari jucători de tenis din istorie. El a câștigat opt titluri de Mare Șlem și o medalie de aur olimpică în 1996 la Atlanta.

Andre Agassi și Steffi Graf au explicat că pentru ei a fost o direcție clară.

Au menționat că nu au avut de ales decât să joace tenis. Pentru Andre Agassi, a fost simplu, deoarece în casa lor se juca tenis și acesta era drumul cel mai scurt către visul american pentru tatăl său: să facă bani, să câștige și să fie numărul 1 în lume.

”Pentru mine a fost direct. N-am avut de ales decât să joc tenis. E foarte simplu. Eram cel mai mic dintre 4 fraţi, în casa noastră se juca tenis. Era cel mai scurt drum către visul american pentru tatăl meu: Fă bani! Câştigă! Fii numărul 1 în lume!”, au transmis Andre Agassi și Steffi Graf.

Steffi Graf din Germania a fost prima jucătoare de tenis care a câștigat toate cele patru titluri majore de simplu și medalia de aur olimpică în același an, realizând astfel Golden Slam-ul.

Importanța psihicului în tenis

Andreea Esca a întrebat despre importanța părții psihologice în tenis.

Andre Agassi și Steffi Graf au subliniat că tenisul este o combinație de 100% fizic, 100% psihic și 100% emoțional. Ei au explicat că lipsa oricăruia dintre aceste aspecte poate reprezenta un mare dezavantaj.

Au evidențiat importanța unei discipline incredibile, pe care o consideră esențială în cariera lor. Agassi a menționat că pentru el, disciplina a fost motivată de frică în copilărie, simțind că nu avea altă opțiune decât să câștige.

În schimb, Graf a adăugat că a trecut de la frică la pasiune în cariera sa, experimentând ambele aspecte ca motoare de motivație.

”E 100% fizic, 100% psihic, 100% emoţional. Dacă lipseşte unul e un mare dezavantaj. Un lucru e cert: e nevoie de o disciplină incredibilă.

Şi cred că asta poate veni din două locuri: poate veni din frică – ceea ce am trăit eu când am crescut, nu am avut de ales, a trebuit să am succes pentru că nu aveam altceva, trebuia să câştig, asta e un motor foarte bun, sau poate veni din pasiune – ceea ce am avut luxul să trăiesc în carieră, să trec de la frică la pasiune, dar a fost un carusel să ajung aici”, au declarat aceștia.

Tenisul i-a adus împreună, iar în 2001 s-au căsătorit după ce Agassi s-a despărțit de actrița Brooke Shields.

Povestea de dragoste dintre Andre Agassi și Steffi Graf

Andre Agassi Steffi Graf
Andre Agassi Steffi Graf (SURSA FOTO: Facebook, Stefanie Graf)

Andreea Esca a întrebat cum s-au cunoscut și cum au decis să devină un cuplu.

Andre Agassi și Steffi Graf au explicat că au fost atrași unul de celălalt prin modul în care fiecare gestionau provocările cu care se confruntau în viața lor profesională.

Agassi a remarcat că Graf părea să facă față acestor probleme cu o ușurință aparentă, iar când a avut ocazia să o convingă să petreacă timp împreună, a fost o zi fericită pentru el.

De la legendarul lor meci de tenis de la Cluj-Napoca, Ilie Năstase, un vechi prieten al lui Agassi, a fost prezent.

Andre Agassi dezvăluie o tradiție de la vârsta de 7 ani

Andreea Esca a întrebat despre întâlnirea cu Ilie Năstase, menționând că Andre Agassi are o poveste amuzantă despre el în cartea sa.

Andre Agassi a răspuns că el și Ilie Năstase au o istorie lungă împreună. Ilie obișnuia să vină la Las Vegas când Agassi avea doar 7 ani. Observându-l pe micul jucător de tenis care nu rata niciodată, Năstase a propus să joace împreună, iar acest lucru a devenit o tradiție anuală. Ilie Năstase îi spunea mereu „Snoopy”.

”Ilie şi cu mine avem o poveste lungă. Venea la Las Vegas când aveam doar 7 ani. Jucam tenis şi m-a observat – un copil atât de mic care nu ratează niciodată – a venit să jucăm împreună şi apoi a devenit o tradiţie în fiecare an. Mereu îmi spunea Snoopy”, a transmis Andre Agassi, potrivit stirileprotv.ro.

Agassi și Graf despre viitorul Simonei Halep

Andreea Esca l-a întrebat pe Andre Agassi și pe Steffi Graf cum văd ei viitorul Simonei Halep. Aceștia au răspuns că i-au transmis Simonei că este o alegere personală, o oportunitate minunată pe care o are acum.

Au apreciat că a depus eforturi considerabile și că acum îi revine decizia dacă vrea să continue.

Graf și Agassi au subliniat că știu că nu este ușor din punct de vedere fizic, mai ales pe măsură ce înaintează în vârstă, dar au remarcat că Halep a demonstrat de multe ori loialitate față de sport.

Simona Halep
SURSA FOTO: simonahalep.com

”Asta îi spuneam şi ei ieri: este alegerea ei, e un lucru minunat să ai asta. Ai făcut totul şi acum poţi alege dacă asta îţi doreşti. Ştiu că fizic nu e uşor, devine tot mai greu cu vârsta. Dar a făcut-o de atâtea ori, a dovedit de fiecare dată că e fidelă sportului”, au transmis Graf și Agassi.

Cei doi jucători au vizitat România pentru prima dată în cadrul Sports Festival.