Alături de Gheorghe Dincă, în cazul Caracal, judecătorii de la Tribunalul Olt au l-au găsit vinovat pe Ștefan Risipițeanu, vecinul criminalului. Acesta va petrece șapte ani după gratii pentru faptele sale.

El a fost găsit vinovat pentru infracțiunea de trafic de viol, motiv pentru care va primi ani grei de închisoare cu executare. Totuși, decizia nu este definitivă, cei doi inculpați având la dispoziție 10 zile pentru a face apel.

Ștefan Risipițeanu, vecinul lui Gheorghe Dincă, a fost condamnat și el la închisoare

De asemenea, judecătorii de la Tribunalul Olt au dispus menținerea măsurii arestului preventiv asupra bărbatului, în vârstă de 48 de ani, până la pronunțarea sentinței finale de către Curtea de Apel Craiova.

Și în cazul lui, instanța dispune prelevarea de probe biologice în vederea introducerii profilului genetic în Sistemului Național de Date Genetice Judiciare, probele biologice recoltate urmând să fie utilizate pentru obținerea și stocarea profilului genetic al acestuia în Sistemului Național de Date Genetice Judiciare.

Astfel, Ştefan Risipiţeanu este acuzat că, ajuns la locuinţa lui Gheorghe Dincă, a observat-o pe Luiza Melencu şi i-a cerut lui Dincă acordul s-o violeze. În dosarul Caracal, Gheorghe Dincă a primit 30 de ani de închisoare, maximum prevăzut de lege, fiind găsit vinovat de trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor și profanare de cadavre.

Rechizitoriul DIICOT prin care Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu, vecinul său, au fost trimişi în judecată a fost înregistrat la Tribunalul Olt pe 15 ianuarie 2020, iar audierile din dosar s-au încheiat în luna mai a acestui an. Magistraţii au amânat de două ori sentinţa în dosar. Verdictul final va fi pronunțat de judecătorii de la Curtea de Apel Craiova.

30 de ani de închisoare pentru Gheorghe Dincă

Gheorghe Dincă, monstrul din Caracal, acuzat că le-a omorât și apoi incinerat în curtea casei pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu. a fost condamnat, vineri, la 30 de ani de închisoare cu executare. Dincă se afla în arest preventiv. Magistrații Tribunalului Olt l-au condamnat pe Gheorghe Dincă la 30 de ani de închisoare cu executare, deși el nu a semnat pe durata cercetărilor niciun acord de recunoaștere a celor două crime.

Astfel, el a fost condamnat la pedeapsa maximă, fiind găsit vinovat pentru omor, trafic de persoane și profanare de cadavre. În prezent, Gheorghe Dincă este încarcerat în Penitenciarul din Craiova.

Dacă nu s-ar fi contopit pedepsele, potrivit legii penale, Dincă ar fi avut de ispășit peste 80 de ani de detenție, practic, închisoare pe viață. Gheoghe Dincă este obligat de instanță la plata daunelor morale în sumă de câte 100.000 euro cu titlu de daune morale către familia Melencu și 500.000 euro cu titlu de daune morale către famillia Măceșanu.