În încercarea Guvernului de a introduce management privat la marile companii de stat, head-hunterii care recrutează executivi de top în cadrul proiectului "CEO privat la stat" pot încasa 250.000 de euro, comision record comparativ cu cel pe care îl primesc cei care recrutează un CEO pentru o multinaţională locală, de circa zece ori mai mic. De obicei, o firmă locală de executive search primeşte în jur de 20.000 – 25.000 de euro pentru plasarea unui CEO dintr-o companie mare.

Guvernul se află în plin proces de numire a managerilor privaţi la companiile de stat cu probleme, aceştia urmând să înceapă munca în primele luni ale anului viitor. Prima companie de stat care va avea manager privat va fi Hidroelectrica, iar mandatul acestuia va începe cel târziu în februarie 2012. Următoarele companii care vor avea manageri privaţi sunt Oltchim, Romarm şi Electrica Furnizare. Pentru recrutarea celor patru manageri privaţi, statul cheltuie un milion de euro, numai cu headhunterii.

Pe site-ul Ministerului Economiei se găsesc documentele necesare pentru înscrierea firmelor de headhunting la licitaţia pentru recrutarea managerilor privaţi la companiile de stat Oltchim, Electrica, Hidroelectrica și Romarm. Autorităţile precizează că "achiziţia de servicii de recrutare de personal de conducere, în vedere selectării Directorului General din cadrul societăţii S.C. Hidroelectrica" are o valoare estimată de 250.000 de euro, fără TVA.

Te-ar putea interesa și: