Nicio clădire care se va construi, în California, de la începutul lui 2020, nu va mai putea obține autorizație fără să dețină panouri solare care să ajute la reducerea consumului de energie produsă prin metode clasice.  Vor fi exceptate de la regulă doar locuințele care sunt amplasate în locuri unde este umbră tot timpoul zilei.

Este primul stat al lumii care ia o astfel de măsură. Scopul este acela de a reduce cu cel puțin 50% consumul de energie așl fiecărei locuințe. Calculele prezentate de Comisia pentru Energie din California arată că economiile vor ajunge până la 80 de dolari pe lună.

Pe de altă parte, creditele care vor fi folosite pentru construcția noilor locuințe vor fi și ele mai scumpe, însă se estimează că rate vor crește, în medie, cu doar 40 de dolari, deci la jumătate față de economii.

Opozanţii acestor măsuri afirmă că ele vor duce la o creştere a costurilor de construcţie pentru casele noi de aproape 10.000 de dolari în California, un stat care se confruntă cu o gravă criză a locuinţelor.