Inter și Milano nu vor avea nicio restricție din partea Superintendenței în ceea ce priveşte eventuala demolare a stadionului Giuseppe Meazza, deoarece pentru tehnicienii guvernamentali, structura nu prezintă niciun interes cultural. Aşa a decis Comisia regională pentru patrimoniul cultural al Lombardiei, care în noiembrie 2019 a fost interpelată în acest sens de primarul oraşului Milano, Beppe Sala.

După cu scrie „Il Giornale„, înainte de a da undă verde proiectului prezentat de cele două cluburi, comisia de la Palatul Marino s-a interesat dacă stadionul Meazza are vreo valoare arhitecturală. Proiectul presupune de fapt demolarea istoricului stadion pentru construirea unei noi uzine în cartierul San Siro, la câteva sute de metri.

Decizia reprezintă un pas important în vederea acordului dintre cele două cluburi și administrația municipală pentru construirea noului stadion și transformarea cartierului. Conform proiectului, zona pe care se află acum terenul de joc va deveni un parc / centru sportiv deschis publicului, în timp ce zona înconjurătoare va fi transformată prin construirea unui hotel, a unui centru comercial și a numeroase spații de agrement.