Operatorul aerian spaniol Spanair a anuntat, miercuri, ca va reduce cu o treime numarul personalului angajat si va renunta la noua rute ce aduc pierderi. Spanair a luat aceasta decizie pentru a putea face fata descresterii numarului de pasageri si cresterii pretului pentru combustibil.

Compania va disponibiliza 1.100 de angajati si va renunta la 15 avioane dintr-un total de 60 de aeronave ce compun flota. Astfel, Spanair spera sa otina o reducere a costurilor de 90 de milioane de euro pana la sfarsitul anului 2009.

Transportatorul va renunta la rutele de la Madrid spre Viena, Munich, Girona, Granada, Oviedo si San Sebastian, precum si rutele Barcelona-Zurich, Bilbao-Malaga si Bilbao-Jerez.

Potrivit companiai, procedurile de disponibilizare vor fi negociate cu sindicatele in urmatoarele zece luni. Disponibilizarile vor afecta toate nivelurile companiei, inclusiv structurile de management, pilotii si echipajele de zbor.

Spanair este primul operator aerian din Spania care a anuntat disponibilizari de personal, flota si rute. Compania a mai anuntat ca va pastra 80% din reteaua actuala si va continua sa efectueze 260 de zboruri zilnice spre 48 de destinatii.

Sursa: AP