Banii au venit pe lângă salariul încasat aferent funcţiei de specialist în comunicare, chiar în ultimele luni de mandat ale Guvernului condus de Dacian Cioloş.

O soluție de fugă

La data numirii lui Ayten Gerea în funcţie, aceasta tocmai dusese în faliment afacerea cu automobile a familiei, Valahia Investments, având datorii de circa 2,5 milioane euro. Soţia fostului ministru Andrei Gerea a fost angajată la Transgaz, în 2016, fără ca nimic să o recomande pentru funcţia ocupată, scrie cotidianul naţional Jurnalul.

Ajutor pentru o chestiune medicală

Fostul ministru Andrei Gerea a spus că nu este vorba despre un ajutor social, ci nişte bani pentru decontarea unei operaţii pe care soţia a făcut-o. “Nu este un ajutor social, e vorba de o prevedere a contractului de muncă. Marile companii au astfel de prevederi în contract. I-a fost decontată o operaţie la coloana vertebrală. Companiile mari au astfel de prevederi în contractul de muncă. Şi la ea, este o prevedere în contractul colectiv de muncă negociată de sindicat cu conducerea companiei.

Mai sunt și alții

Nu e absolut niciun jaf, nimic ieşit din comun”, a explicat Andrei Gerea. Mai mult, potrivit lui Gerea, cazul soţiei sale nu este singular. Alte 34 de persoane de la Transgaz ar fi beneficiat de acest tip de ajutor.