Diana Şoşoacă a reușit să intervină în forță în protestul din Valea Jiului și să acapareze pur și simplu manifestația. Mai mult, fostul senator AUR vrea să aducă minerii la Bucureşti. Protestul a început în urmă cu câteva zile și continuă în Lupeni. În weekend, între mineri şi-a făcut apariţia şi Diana Şoşoacă care a intrat peste oamenie ce îşi cereau salariile  neplătite în stradă, scrie adevărul.ro.

Ce a cerut Diana Șoșoacă în mijlocul minerilor

Sâmbătă, Diana Şoşoacă şi-a făcut apariţia în Valea Jiului, confiscând practic protestul minerilor. Timp de câteva ore, fosta senatoare AUR a preluat microfonul de câte ori a avut ocazia și s-a folosit din plin de situaţia tensionată de la faţa locului.

”De ce să nu luăm noi o aprobare şi să veniţi să protestaţi la Bucureşti? Aici, ei nu vor veni. Nu au curaj, le este frică. Ei sunt cu şoferi, cu elicoptere. Suntem o mână de parlamentari care vă susţinem. Nu cedaţi! Să se dea drumul la toate minele din ţară, pentru că există soluţii economice. Ăştia de la putere sunt nişte asasini economici! Dacă suntem uniţi, rechinii mor. Există soluţii, credeţi-mă!”, a transmis Diana Şoşoacă.

Mai mult, aceasta a coborât în mijlocul minerilor şi şi-a continuat discursul anti-pandemie.

”Jos masca! Nu mai există pandemie! Parlamentul Cehiei a anulat starea de alertă. O să vă spună că din cauza pandemiei nu pot lua măsuri. Care pandemie? Pandemia nu există!”, a strigat Diana Şoşoacă, la microfon.

De la ce au pornit protestele din Valea Jiului

Sute de mineri continuă la Exploatarea Minieră Lupeni protestul început încă de miercuri. Peste 90 de mineri au rămas blocaţi la mijlocul săptămânii în subteranul minei, pentru a protesta, nemulţumiţi de faptul că nu au primit salariile pe luna ianuarie, care trebuiau să le fie virate în 15 februarie. În noaptea de miercuri spre joi, oamenii au oprit lucrul, iar joi dimineaţă, la finalul programului, au refuzat să mai iasă din mină. Minerii nu vor să mai aştepte până la sfârşitul lunii februarie, pentru a-şi primi salariile.