Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației susține că teza sa de doctorat este publică la Biblioteca Naţională şi a putut fi consultată „în ultimii 20 de ani” de oricine și-ar fi dorit acest lucru. El a adăugat că teza a fost publicată la o săptămână după ce a fost susținută.

„Teza este acolo unde trebuia să fie. Din prima săptămână de după susţinere. La Biblioteca Naţională. Ea poate fi consultată în fiecare zi şi a putut în ultimii 20 de ani să fie consultată”, declarat demnitarul, la Realitatea Plus.

În același timp, Sorin Cîmpeanu afirmă că a trimis presei link-ul respectiv, adăugând că a făcut publică lista mai multor lucrări științifice.

„Am trimis la presă link, cota de catalog, am făcut publică lista tuturor lucrărilor ştiinţifice din 1988, când nici nu terminasem facultatea. Toate sunt… Dacă este, le şi scanez şi le pun la dispoziţie în format electronic. Acum nu ştiu câţi se vor pricepe la irigaţii cu ape uzate. Dar dacă este de interes, eu fac şi lucrul acesta. Am început-o în mileniul trecut teza de doctorat, chiar la începutul anilor ’90”, a mai spus ministrul.

Jurnalista Emilia Șercan îl critică pe ministrul Educației 

Amintim faptul că în cursul săptămânii trecute, jurnalista Emilia Șercan îl acuza pe ministrul Educației că îți ține secretă teza de doctorat. Totodată, luni, aceasta a precizat că link-ul pe care Sorin Cîmpeanu l-a trimis doar descrie teza de doctorat și nu prezintă lucrarea în sine.

„Link-ul dat de ministrul dublu academician către site-ul bibliotecii este către descrierea tezei, așa cum sunt descrise toate tezele de doctorat și toate lucrările existente la Biblioteca Națională în catalogul online. Deci nu e link către teza propriu-zisă, dar dublul academician e maestru în fumigene și manipulări.

Însă, da, teza dublului academician este publică în versiune electronică la Biblioteca Națională și poate fi studiată de oricine pentru că a existat o cerere de digitalizare a tezei pe care pot să spun sigur că nu dublul academician a făcut-o într-un uimitor exercițiu de transparență”, a scris  jurnalista pe Facebook.