"Şi au scos acel câştig pe drepturi de autor. Deci, e vorba, m-am uitat acolo, nu am cifra exactă, dar vă pot spune ca avem un caz care pe mine ca valoare a cifrei absolute care ar fi drept de autor, m-a şocat. E vorba de câteva milioane de euro", a spus Sorin Blejnar, în emsiunea Evenimentul zilei, moderată de Robert Turcescu.
Blejnar a mai spus că "poate să fie bătător la ochi orice personaj care are o avere impresionantă şi nu-şi plăteşte impozitele şi taxele, şi nu poate să dovedească de unde provine acea avere".
"Noi, ca administraţie fiscală, trebuie să identificăm toate sursele din această ţară, de unde trebuie să luăm bani. Faptul că din anul 2006 exista o prevedere foarte clară, care spunea că orice persoană fizică, care într-un anumit interval de timp depăşeşte plafonul de 35.000 euro, poftim, de la 1 ianuarie 2007, şi 200.000 lei în 2006, înainte de aderarea la Uniunea Europeană, trebuie să se înregistreze şi să plătească TVA. Foarte mulţi nu s-au înregistrat şi nu au plătit acest TVA. Suntem în perioada de prescripţie, ne îndreptăm împotriva lor şi vom încerca să recuperăm aceşti bani", a mai spus șeful Fiscului. 
"Există în România vreo 12 persoane care au, aşa, vreo 60 de milioane de euro prin conturile din Elveţia"