Producatorul de terminale mobile Sony Ericsson a raportat o pierdere neta de 25 milioane de euro in cel de-al treilea trimestru al anului in curs, sub asteptarile analistilor care estimasera pierderi de 72 milioane de euro inaintea taxelor. In perioada similara a anului trecut compania a inregistrat un profit de 267 milioane de euro.

Pierderile inainte de taxe au fost de 23 milioane euro (31 milioane dolari) in al treilea trimestru, incluzand costurile de restructurare in valoare de 35 milioane euro.

Vanzarile Sony Ericsson au fost si ele afectate, inregistrand o scadere de 10%, pana la 2,8 miliarde de euro, fata de 3,1 miliarde de euro in perioada similara a anului trecut. Astfel, daca in urma cu un an compania vandut 25,9 milioane de terminale mobile, in acest an a vandut 25,7 milioane de telefoane.

Sony Ericsson, cel de-al cincilea producator de terminale mobile din lume, a luat nastere in 2001 printr-un joint-venture intre compania suedeza Ericsson si cea japoneza Sony. Dupa anuntul privind rezultatele financiare pentru al treilea trimestru, titlurile companiei s-au apreciat cu 7,11%.

Sursa: TheStreet.com