Sony a precizat că în perioada cuprinsă între data de 15 noiembrie 2013 (când PlayStation 4 a fost lansată pe piața din America de Nord) și data de 28 decembrie 2013 a vândut un număr de 4,2 milioane exemplare din noua consolă. Obiectivul firmei japoneze este să vândă cinci milioane de exemplare din noua consolă PS4 până la finele lunii martie 2014.
‘Obiectivul este foarte aproape, iar vânzările continuă să crească puternic. Cu siguranță vom atinge acest obiectiv’, a declarat directorul Sony Computer Entertainment France, Philippe Cardon.
Luni, grupul american Microsoft a anunțat la rândul său că a vândut trei milioane unități din noua sa consolă Xbox One, care a fost lansată pe piață în data de 22 noiembrie 2013.
O posibilă explicație a succesului PlayStation 4, care costă 399 de dolari (399 de euro în Europa), este că aceasta este cu 100 de dolari mai ieftină decât tariful de 499 de dolari solicitat de Microsoft pentru ultima sa consolă, Xbox One.
De asemenea, Sony a profitat de salonul CES de la Las Vegas pentru a face o demonstrație a noului său serviciu ed jocuri disponibile online fără descărcare, botezat PlayStation Now. Sony intenționează să lanseze oficial acest serviciu la mijlocul anului, mai întâi pe piața din SUA. PlayStation Now va putea fi accesat și via alte aparate conectate la internet precum smartphone și tabletă. Deocamdată nu au fost oferite informații legat de preț. AGERPRES