Producătorul de electronice a înregistrat în anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2013 un profit net de 43 miliarde de yeni (436 milioane de dolari), faţă de pierderi de 457 miliarde de yeni în perioada similară a anului trecut.

Sony a anunţat că aceste rezultate financiare se datorează recentei deprecieri a yenului, care a făcut exporturile nipone mai competitive, şi a vânzărilor de active. Din noiembrie, yenul s-a depreciat cu peste 20% faţă de dolar, în urma măsurilor de politică monetară adoptate în Japonia, menite să stimuleze creşterea economiei.

Pentru anul financiar care se încheie la 31 martie 2014, Sony se aşteaptă la un profit de 50 miliarde de yeni.

Patruzeci de directori din cadrul grupului Sony au decis să renunţe la primele lor pentru anul fiscal 2012, încheiat la sfârşitul lunii martie, asumându-şi responsabilitatea pentru performanţa slabă în afaceri. Este al doilea an consecutiv când şefii companiei bază renunţă la prime şi primul an când fac acest lucru şi conducători de filiale. Valoarea totală a primelor pentru cele 40 de persoane este evaluată la un miliard de yeni (7,7 milioane de euro).

Sony a adoptat măsuri dure de restructurare, inclusiv reducerea locurilor de muncă cu 10.000 de posturi din ţară şi străinătate şi închiderea unei fabrici din prefectura Gifu în luna martie.
Sursa: Agerpres