Produsele Bitdefender 2019 aduc inovații precum Network Threat Prevention, funcționalitate care monitorizează toate căile de atac asupra sistemului: previne exploatarea vulnerabilităților din sistemul de operare sau din programele instalate, detectează și blochează atacurile de tip brute force și protejează informațiile sensibile de tentative de interceptare când sunt transmise necriptat. 

Tehnologia Ransomware Remediation oferă un nou nivel de protecție contra amenințărilor care blochează datele utilizatorilor și apoi solicită recompensă pentru a le reda accesul. Aceasta identifică tipurile de comportament ale ransomware, face copii ale fișierelor și le restaurează anulând astfel orice efect nedorit al criptării acestora.
„Bitdefender a fost în avangarda securității informatice încă de la începuturi, stabilind noi standarde în fiecare generație de produse. Cu noile tehnologii anti-ransomware din Bitdefender 2019, reușim să protejăm utilizatorii folosind tehnologii la care până de curând specialiștii în securitate informatică doar visau”, spune Ciprian Istrate, vicepreședinte pentru soluții consumer la Bitdefender.

Cu noul mod autopilot, soluțiile Bitdefender adoptă un comportament proactiv care transformă partenerul silențios de până acum într-un consultant personal în securitate informatică, sugerând utilizatorului funcționalități care i-ar putea fi utile pentru o mai bună protecție a datelor personale.

Bitdefender 2019 aduce alte îmbunătățiri majore prin Advanced Threat Defense, feature care monitorizează îndeaproape aplicațiile și programele active ca să identifice comportamente suspecte și să intervină imediat pentru prevenirea infectărilor. Îmbunătățirile aduse modulului Web Attack Prevention feresc utilizatorii de navigarea pe site-uri periculoase înainte să le acceseze, prin verificarea rezultatelor afișate de motoarele de căutare.

Tehnologiile anti-phishing și anti-fraudă blochează paginile aparent legitime care încearcă să sustragă parole sau numere de card, iar Bitdefender Safe Files previne accesul neutorizat la fișierele de importanță fundamentală.