Programul Prima Casă este cel mai popular program guvernamental gestionat de FNGCIMM SA, statisticile şi analizele realizate confirmă faptul că acest program continuă să înregistreze o evoluţie ascendentă. Programul Prima Casă poate fi considerat un indicator al încrederii românilor în viitor şi a faptului că rezultatele macroeconomice, evoluţia pozitivă a economiei României, devin vizibile la nivelul întregii societăţi. Solicitările de garantare au crescut, în primele patru luni din 2015 cu aproximativ 30 % faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut', se arată într-un comunicat al FNGCIMM.

Ritmul mediu al solicitărilor de garantare primite, în ultima perioadă, de FNGCIMM, este de 220 solicitări pe zi, faţă de 120 solicitări/zi, cât se înregistrau în aceeaşi perioadă a anului trecut. De la debutul programului, începând cu anul 2009, FNGCIMM SA a acordat aproape 139.000 de garanţii, în valoare de circa 11,6 miliarde lei, pentru credite accesate în valoare de circa 23 miliarde lei.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse.

FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării şi susţinerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României. Garanţia FNGCIMM este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăşi suma de 2,5 milioane euro/beneficiar.AGERPRES