Soldaţii din armata rusă vor primi timp de încă doi ani ţigări gratuit, a anunţat Ministerul Apărării. Declaraţia a fost făcută în urma unor speculaţii din presă potrivit cărora, pe lângă raniţă, armamentul din dotare, uniformă şi bocanci, pe care soldaţii le primesc pe semnătură, ţigările ar fi urmat să fie plătite din buzunar, ceea ce a atras un val de nemulţumiri din partea cadeţilor.

 

Oficialii de la Kremlin au anunţat că au stocuri de ţigări „militare” pentru încă doi ani şi că trebuie să le epuizeze, în consecinţă, soldaţii pot sta liniştiţi că vor fuma pe gratis.

 

Peste doi ani, când stocurile vor fi epuizate, se va pune din nou problema dacă statul mai poate susţine astfel de cheltuieli sau soldaţii vor avea de ales între a se lăsa de fumat sau să cheltuiască din proprii bani.

 

Rusia este o ţară în care fumatul a devenit foarte popular, peste 40% dintre adulţi fiind fumători convinşi. Dintre aceştia, 65% sunt bărbaţi. Anual, în Rusia mor peste 300.000 de bărbaţi şi femei din cauza bolilor legate de fumat.

 

SURSA: ITAR-TASS

Te-ar putea interesa și: