Societe Generale, prezentă şi pe piaţa din România, a precizat că Qatar National Bank şi-a exprimat interesul cu privire la pachetul de 77,17% din acţiunile National Societe Generale Bank (NSGB) deţinut de grupul bancar francez. În conformitate cu legislaţia egipteană, o cerere a fost depusă la Banca centrală din Egipt pentru a putea demara o procedură de ‘due diligence’.

‘Discuţiile sunt într-un stadiu preliminar şi nu există nicio certitudine că se va ajunge la un acord’, a informat Societe Generale.

National Societe Generale Bank are o capitalizare de piaţă de 2,3 miliarde de dolari şi este una din cele mai mari bănci private din Egipt. Înfiinţată în 1978, în prezent NGSB deserveşte peste 700.000 de clienţi prin intermediul a 160 de agenţii şi 4.161 de angajaţi.

Miercuri, grupul bancar elen Piraeus Bank a anunţat că discută preluarea diviziei din Grecia a Societe Generale, Geniki Bank.

Grupul Societe Generale este unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro. BRD – Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor şi are cea de-a doua capitalizare bursieră la BVB. Banca are aproximativ 2,5 milioane clienţi şi operează o reţea de peste 930 de unităţi.
SURSA: Agerpres