Zece cetăţeni sirieni care se aflau într-un centru de carantină din judeţul Arad au plecat fără acordul autorităţilor, fiind căutaţi de forţele de ordine şi daţi în consemn la frontieră.

„Cei zece ar fi părăsit centrul unde au fost cazaţi printr-un geam lăturalnic şi ar fi intrat pe o proprietate aflată în vecinătatea acestuia de unde au reuşit să fugă în stradă. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad a fost informat de plecarea celor zece persoane la ora 23.00, în seara zilei de joi, 25 iunie, căutările începând imediat.

Au fost daţi în consemn atât patrulelor din teren, cât şi la punctele de trecere a frontierei de stat. Dacă vor fi prinşi, vor fi conduşi într-un alt centru de carantină unde vor rămâne alte 14 zile, pe cheltuiala proprie”, a declarat Lucian Cozma, purtător de cuvânt al Instituţiei Prefectului.

„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad a fost informat de plecarea celor zece persoane, căutările începând imediat. Au fost daţi în consemn atât patrulelor din teren, cât şi la punctele de trecere a frontierei de stat”, a precizat Cozma.

Conform sursei citate, dacă vor fi prinşi, sirienii vor fi conduşi într-un alt centru de carantină, unde vor rămâne 14 zile pe cheltuiala lor.

Autorităţile precizează că centrele de carantină nu au pază înăsprită, fiind organizate în pensiuni.