Cazul Caracal explodează pur și simplu. Cei de la IPJ Olt au anunțat că fac verificări în cazul polițistului Pistol după ce acest nume a apărut în stenogramele traficului de minore.

“Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt a dispus efectuarea de verificări prin Biroul Control Intern din cadrul instituției, iar la finalizarea acestora vor fi luate măsurile legale care se impun”, spun cei de la IPJ Olt.

În dosarul de trafic de minore din Caracal, instrumentat de DIICOT Olt în 2012 și judecat până în 2017, apare numele PISTOL, similar cu cel al polițistului Constantin Pistol.

Pistol nu este orice polițist în Caracal. Acesta este șeful Biroului de Investigații Criminale al Poliției și a participat pe 26 iulie 2019 la căutarea Alexandrei Măceșanu, fiind cel care a vorbit cel mai mult cu fata dispărută la telefon. Convorbirea a avut loc nu la 112, ci de pe aparatul unui coleg, nu a fost  înregistrată și din ea nu au ajuns la public decât elemente disparate, neconfirmate oficial.

Mai multe surse judiciare spun că Alexandra l-ar fi descris pe răpitor cu destul de multe detalii fizice, relatând inclusiv despre faptul că era masiv și avea ochi albaștri. Polițistul Pistol a condus echipa de polițiști care a fost noapte la casa lui Dincă și nu a pătruns în curte, respectând astfel decizia procurorilor.

Dar cum a apărut Pistol în stenogramele traficului de minore? Doi traficanți vorbesc despre cum o fată minoră a vrut să se ducă la poliție să reclame că este exploatată sexual, dar că ”I-a zis ăla PISTOL să o lase moartă”. Și fata a renunțat ”când i-a zis acesta, las-o moartă, că n-ai dovezi”, conform libertatea.ro.

Polițistul Pistol a negat orice legătură cu această rețea de trafic, condusă de interlopul ”Cocoș”, alta decât faptul că el însuși ar fi lucrat la destructurarea ei. ”Eu am cercetat o mulţime de cazuri cu fete şi am aplicat legea”, a spus el, conform sursei citate.