Este vorba de profesoara Virginia Renţea, care este consilierul Ministrului Educației, Monica Anisie, co-autoare a acelui manual și, de asemenea, una dintre semnatarele Ghidului pentru învăţământul gimnazial pentru desfăşurarea anului şcolar în plină pandemie de coronavirus.

Lucrarea cu greşeli este publicată anul acesta de editura „Ars Libris”, iar autorii manualului de Limba şi Literatura Română sunt Virginia Renţea, Mihaela Elena Pătraşcu şi Gabriela Mădălina Niţulescu.

În manual este prezentat un fragment din „Prinț și cerșetor”, de Mark Twain, iar copiii trebuie sp explice semnificațiile unor cuvinte date. Precizăm că textul nu este scris inteționat în mod greșit.

Iată mai jos doar o parte din greșelile descoperite de Adevărul:

„Toată Anglia, îl dorea, de asemenea”, „Oameni care abia se cunoscuseră, se aruncau unii în braţele altora” sunt cele două greşeli apărute într-un fragment din romanul ”Prinţ şi cerşetor” de Mark Twain, de la Editura „Ars Libris”.

Altă greșeală este scrierea gresită a cuvintelor „noul născut”, forma corectă fiind „nou-născutul”, deoarece nu există nicio situaţie în care se vorbeşte despre „vechiul născut”. „În toată Anglia nu era vorba decât de noul născut, Eduard Tudor”.

Precizăm că, înainte de a fi consilierul Ministrului Educației, Virginia Rențea ocupa funcţia de inspector şcolar general adjunct – ISJ Giurgiu, iar înainte de această funcție a fost director al școlii Nr.1 din Florești, județul Giurgiu. Aceasta a terminat Facultatea de litere, specializarea Limba și literatura română/limba și literatura italiană la Universitatea din Craiova.

Puteți vedea CV-ul consilierei Ministrului Educației aici.

Acestea nu sunt însă singurele greșeli descoperite în acest manual. Mai jos puteți vedea întreg textul corectat.