Cifra de afaceri trimestrială a crescut, la rândul său, cu 19,7% până la 61.000 de miliarde woni. Atât profitul net, cât şi veniturile înregistrate de Samsung în perioada aprilie-iunie 2017 sunt cele mai mari raportate vreodată de compania sud-coreeană. Analiştii sunt de părere că aceste rezultate permit Samsung să treacă în faţa Apple devenind cea mai profitabilă companie din sectorul tehnologic.

‘Pentru moment Samsung şi-a depăşit rivalii, însă în timp ce profiturile Apple fluctuează foarte puţin cele ale Samsung variază foarte mult în funcţie de evoluţia preţurilor chipurilor de memorie’, a subliniat Greg Roh, analist la HMC Investment Securities.

Aproape 60% din profitul trimestrial raportat de Samsung a fost generat de divizia sa de semiconductori, care a anunţat un profit operaţional de 8.000 de miliarde woni (7,2 miliarde de dolari) şi vânzări de 17.600 miliarde woni (15,8 miliarde de dolari). Cererea consumatorilor pentru dispozitive mai performante a dus la creşterea preţurilor pentru memoriile DRAM şi NAND, o veste bună pentru Samsung care este cel mai mare producător mondial de chipuri de memorie. 

De asemenea, Samsung a informat că vânzările de smartphones Galaxy S8 le-au depăşit pe cele ale predecesorului Galaxy S7, astfel că divizia de dispozitive mobile a generat un profit operaţional de 4.100 miliarde woni (3,7 miliarde de dolari), uşor mai puţin decât în perioada similară a anului trecut dar dublu comparativ cu primul trimestru al acestui an.

Toate aceste rezultate record vin într-un moment în care Samsung trece printr-o perioadă dificilă în condiţiile în care vice-preşedintele Lee Jae-Yong, moştenitorul prezumptiv al grupului, este în arest în aşteptarea procesului pentru presupusul său rol într-un scandal de corupţie care îl vizează pe fostul preşedinte sud-coreean Park Geun-hye. La acest scandal se adaugă şi eşecul Galaxy Note 7, unul din cele mai costisitoare scandaluri din istoria companiei Samsung, costând compania peste cinci miliarde de dolari. 

În luna octombrie a anului trecut, la două luni de la lansarea pe piaţă a telefonului Galaxy Note 7, grupul sud-coreean Samsung a decis să oprească producţia şi vânzarea acestui dispozitiv din cauza unor defecte susceptibile să provoace o explozie. Totodată, Samsung a cerut tuturor celor care deţin o ‘phabletă’ (terminal de talie medie între smartphone şi tabletă n.r.) Galaxy Note 7 să înceteze imediat să o utilizeze.AGERPRES