Telefonul are un ecran de 4 inch (800 x 480), procesor dual core de 1.2 GHz cu 512 MB RAM şi 4GB spaţiu de stocare.

“Xperia E1 este un dispozitiv centrat pe muzică, ce combină cele mai bune tehnologii Sony cu un design premium şi un sistem performant”, a declarat Calum MacDougall, director Xperia Marketing, Sony Mobile Communications.

Moştenirea experienţei audio Sony se vede cu ochiul liber la modelul Xperia E1, care îmbină cele mai recente tehnologii. Difuzorul 100Db produce un sunet puternic şi curat, astfel că nici chiar o motocicletă nu va putea acoperi muzica. Setarea ClearAudio+ îmbunătăţeşte automat sunetul şi ajustează nivelurile frecvențelor, în timp ce funcţia xLOUD asigură claritatea sunetelor.

Control intuitiv al aplicaţiei Walkman

Utilizatorii pot schimba melodia uşor prin scuturarea telefonului (funcţia „shake to shuffle”), apasă direct butonul dedicat Walkmanpentru deschiderea aplicaţiei, iar cea mai recentă versiune a aplicaţiei “WALKMAN” creează playlisturi ce combină melodii din telefon cu melodii online. În plus, pentru pieţele unde acest serviciu este disponibil, Xperia E1 oferă acces gratuit timp de 30 de zile la Sony Entertainment Network şi la milioanele de melodii.

Xperia E1 se conectează prin Bluetooth la alte dispozitive Sony, fie că este vorba de căştile SBH20 Stereo Bluetooth sau receiverul audio BM10. Smartphone-ul este disponibil şi în varianta dual SIM, care încorporează cele mai noi tehnologii dual SIM de la Sony.