Comisia pentru sănătate publică din China a anunţat că, în ţară, numărul cazurilor de îmbolnăvire este de 40.171, în timp ce în afara Chinei bilanţul este de 539 de persoane. O echipă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii va ajunge la Beijing pentru a sprijini autorităţile chineze în lupta cu epidemia.

O proporţie de 41% dintre primii 138 de pacienţi diagnosticaţi cu coronavirus într-un spital din Wuhan, China, ar fi fost infectaţi chiar în spitalul respectiv, arată un studiu publicat vineri în revista medicală JAMA, potrivit unui articol publicat de medicul Tom Frieden pe site-ul CNN preluat de News.ro.

Ministerul chinez de Finanţe a anunţat că a alocat 71,85 miliarde de yuani (10.26 miliarde de dolari) pentru lupta împotriva coronavirusului. Fondurile vor fi distribuite astfel încât toţi cetăţenii să îşi poată permite diagnosticarea şi tratamentul. De asemenea, o parte din bani se vor folosi pentru ca eforturile din fiecare regiune în lupta împotriva coronaviruului să nu fie afectate de probleme financiare.

Virusul pare să fie destul de infecţios, personalul medical pare să fie în pericol în mod special, fiind nevoie de mai multe informaţii legate de cât de infecţios este. S-ar putea ca virusul să fie imposibil de controlat, la fel ca răceala comună şi gripa, dar impactul personal şi pentru societate să poată fi atenuat.

Eforturile extraordinare ale Chinei pentru oprirea răspândirii virusului, chiar dacă fără succes, ar putea încetini acest lucru şi ar putea îmbunătăţi capacitatea Chinei şi a restului lumii de a limita răul provocat de virus.