‘La negocieri vom urmări în principal două aspecte – ca numărul celor disponibilizaţi să fie cât mai mic, iar cei cei care vor fi disponibilizaţi să fie realocaţi la noile direcţii înfiinţate în cadrul Ministerului Finanţelor Publice. Angajaţii disponibilizaţi ar putea fi realocaţi la Direcţia pentru controlul marilor averi şi la Direcţia pentru marii contribuabili’, a declarat pentru Agerpres preşedintele SNFP, Sebastian Oprescu.

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici, organizaţie sindicală reprezentativă la nivelul Gărzii Financiare, critică şi condamnă iniţiativa Guvernului României de a diminua cu 40% efectivul principalei instituţii cu atribuţii în combaterea evaziunii fiscale.

SNFP a anunţat vineri că nerespectarea dialogului social şi negăsirea unor soluţii viabile care să includă şi posibilitatea redistribuirii personalului în cadrul sistemului instituţional al MFP (direcţii nou înfiinţate) va conduce la declanşarea conflictului de muncă şi la iniţierea grevei generale.

În funcţie de rezultatele primei întâlniri ce va avea loc luni, 6 iunie, când o delegaţie a SNFP va începe negocierile la nivelul ANAF, departamentul juridic al SNFP va demara consultarea comisarilor Gărzii Financiare privind procedura declanşării conflictului de muncă în cazul unui eşec.

Ministerul Finanţelor Publice va elimina 2.140 de posturi de la Autoritatea Naţională a Vămilor /ANV/ şi Garda Financiară /GF/, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern publicat pe site-ul MFP.

Numărul posturilor la ANV va fi redus cu 31%, de la 4.586 la 3.159, iar numărul posturilor la Garda Financiară /GF/ va fi redus cu 40%, de la 1.805 la 1.092.
Citește și 300 de bogătaşi vor fi luaţi la puricat de ANAF