"Delegaţia BNS a prezentat unui consilier de stat, Pişcociu ( Gabriel Pişcociu – consilier de stat în cadrul Departamentului Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă – Compartimentul Probleme Cetăţeneşti n.r.) lista de probleme, cererile noastre explicite către preşedinte şi instituţia prezidenţială. Am fost asiguraţi că acestea vor fi transmise preşedintelui aşa cum astăzi, spre exemplu, am luat cunoştinţă faptul că în urma protestului nostru de miercuri, cu industria de apărare, la 48 de ore, preşedintele Iohannis avea un raport amănunţit cu toate probeleme pe care noi le-am ridicat. Urmează ca, în urma evaluărilor pe care le va face preşedintele, după fiecare din acţiunile noastre de protest, probabil la sfârşitul acestora, undeva pe la jumătatea săptămânii viitoare să ne comunice, în spaţiul public sau printr-un demers pe care îl aşteptăm de la domnia sa, cum îşi propune să soluţioneze problemele pe care noi le revendicăm", a spus preşedintele BNS, Dumitru Costin, citat de Agerpres. 

Costin a precizat că marţi (31 mai -n.r.) va urma o altă acţiune de protest în faţa Palatului Cotroceni. Este vorba despre protestul a 300 de membri ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Agricultură, Alimentaţie, Tutun, Domenii şi Servicii Conexe, AGROSTAR. 

Pe de altă parte, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, a declarat că a transmis preşedintelui, prin intermediul consilierului cu care s-au întâlnit sindicaliştii, faptul că în Ministerul de Interne există un deficit de 20.000 de oameni. Totodată, acesta a subliniat că agenţii de poliţie primesc maşini cu foarte mulţi kilometri la bord în timp ce şefii au maşini ultimul tip. 

"Ne-am întâlnit cu un consilier de stat într-o încăpere indecentă după părerea mea. Am făcut un kilometru şi ceva ca să intrăm. Într-un final, l-am rugat pe consilier să-i transmită preşedintelui următoarele lucruri: avem în Ministerul de Interne un deficit de 20.000 de oameni astăzi. Mai nou acum văd că MAI a devenit o anexă a altor instituţii şi primeşte maşini cu foarte mulţi kilometri, şi de patru-cinci ani, care vor fi repartizate agenţilor de poliţie, în timp ce şefii au maşini ultimul tip, ceea ce nu este în regulă", a menţionat Iulian Surugiu. 

Acesta a solicitat şi majorarea salariilor poliţiştilor care nu au salariu de merit. 

"La un agent de poliţie este vorba de 2-300 de lei, nu este un efort mare bugetar şi atunci ei pot să găsească o soluţie. Iar dacă nu sunt bani să nu mai dea la ofiţerii care au salarii destul de mari şi să dea la agenţi. Nu voi accepta sub nicio formă să nu se ţină de cuvânt", a menţionat Iulian Surugiu, citat de Agerpres. 

Aproximativ 300 de sindicalişti afiliaţi Blocului Naţional Sindical (BNS) au protestat luni în faţa Palatului Cotroceni, fiind nemulţumiţi de legislaţia muncii (negocieri colective, dialog social, Codul Muncii, sindicate).