Simona Halep, wild card pentru Mutua Madrid Open

Simona Halep a primit un nou wild card la un turneu important! Mai exact, este vorba despre Mutua Madrid Open. Anunțul a fost făcut de către organizatorii competiției miercuri, pe 3 aprilie.

Alături de constănțeancă, au mai primit wild carduri Caroline Wozniacki, pe tabloul feminin, și Martin Landaluce, pe tabloul masculin.

Turneul WTA 1000 este programat să aibă loc în intervalul 23 aprilie – 5 mai. Simona Halep a reușit să câștige turneul de la Madrid în anii 2016 și 2017.

Astfel, nu este de mirare că românca și-a anunțat participarea. Aceasta a spus că turneul de la Madrid este unul special pentru ea, așa că vrea să își facă noi amintiri acolo.

“Muchas gracias @MutuaMadridOpen pentru această oportunitate de wild card. Madridul a fost întotdeauna un turneu special pentru mine, cu amintiri fericite şi sunt recunoscătoare că pot face mai multe. Pe curând”, a scris Halep pe rețeaua X.

Halep s-a clasat pe locul trei în clasamentul premiilor câștigate de jucătoarele de tenis

Amintim că deși a fost suspendată timp de 18 luni din cauza unui proces pentru dopaj, Simona Halep se menține pe locul al treilea în clasamentul all-time al premiilor câștigate la turnee!

În acest clasament, Simona Halep este depășită doar de surorile americane Serena și Venus Williams, cu o distanță semnificativă față de ocupanta locului al patrulea, Maria Sharapova din Rusia.

Pe data de 1 aprilie, WTA a publicat noul clasament al banilor câștigați în tenisul feminin, iar Simona Halep se menține pe podium, având un total de 40,2 milioane de dolari câștigați până în prezent!

Cu toate provocările, cum ar fi cererea Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) de a-i anula premiile obținute în perioada martie – august 2022, în valoare de aproape 2 milioane de dolari, Simona Halep a reușit să-și păstreze visteria aproape intactă.

Chiar dacă ITIA a solicitat anularea premiilor, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) a respins această cerere. Mai multe puteți citi aici.