În cadrul turneului de la Wuhan (China), Simona Halep (6WTA) va beneficia de un tur liber. Aceasta se va duela fie cu reprezenta Cehiei, Strycova, fie cu cea a ţării gazdă, Wang Xiyu.

Barbora Strycova, 33 de ani, a evoluat ultima oară la turneul de la US Open, la finalul lunii august, unde a fost eliminată în primul tur, după 6-3, 0-6, 1-6 contra ibericei Aliona Bolsova. Mai mult, jucătoarea a obţinut cea mai bună performanţă din carieră la turneele de Mare Şlem în acest an, când a ajuns până în semifinale la Wimbledon.

Xiyu Wang, 18 ani, este invitată la Wuhan. Tânăra jucătoare a reuşit să ajungă pe tabloul principal la US Open 2019, însă a fost eliminată în primul tur de Kirsten Flipkens, scor 3-6, 6-2, 6-2.

Halep – șansa a patra la câștigarea titlului

Se pare că, Halep este cotată cu şansa a patra la câştigarea titlului la Wuhan.

Conform anumitor surse, principala favorită este liderul mondial Ashleigh Barty. În turul secund, australianca se va confrunta cu învingătoarea din partida Daria Kasatkina-Caroline Garcia.

Turneul Premier 5 de la Wuhan, dotat cu premii totale în valoare de 2.828.000 de dolari, se va desfăşura în perioada 22-28 septembrie și va fi în direct la Digi Sport.