Verdict dur pentru Simona Halep

După o pauză de un an și jumătate, Simona Halep a revenit în circuitul profesionist. Din nefericire, a suferit două înfrângeri consecutive în primele două meciuri de tenis.

În plus, din cauza problemelor fizice, perspectivele asupra viitorului ei nu sunt îmbucurătoare nici pentru ea, nici pentru admiratorii ei. Elisabeta Lipă, actuala conducătoare a Agenției Naționale pentru Sport, crede că urmează câteva luni dificile pentru jucătoarea de tenis.

Din punctul ei de vedere, este important să înțelegem că sportiva este un om ca oricare altul. Vedeta a demonstrat o voință și o ambiție puternică, până acum. În perioada suspendării, s-a antrenat, dar psihicul ei nu i-a permis să se antreneze la capacitate maximă.

Este nevoie de răbdare în ceea ce privește progresul ei. Sportiva își dorește să revină în vârful performanței. Este crucial ca Simona Halep să aibă resursele psihologice necesare pentru a progresa treptat.

„Noi trebuie să înţelegem că Simona Halep este şi ea un om ca orice om. Ea a dat dovadă de o voinţă şi de o ambiţie de fier. Numai în situaţia ei să nu fii, să ştii că eşti nevinovată şi să aştepţi o decizie. Simona a stat atâta timp pe bară, chiar dacă s-a antrenat, psihicul ei nu au ajutat-o să se antreneze la capacitatea maximă.

Noi trebuie să avem răbdare cu ea pentru că ea singură îşi doreşte să ajungă din nou sus. Important este ca ea să aibă psihicul necesar ca să o poată lua treptat”, a declarat ea.

Elisabeta Lipă
Elisabeta Lipă (SURSA FOTO: Facebook, Elisabeta Lipa)

Simona Halep își va face apariția la Jocurile Olimpice sau nu?

În ceea ce privește participarea ei la Jocurile Olimpice de la Paris, Franța, crede că șansele ca Simona Halep să fie prezentă sunt minime. Elisabeta Lipă nu se simte foarte optimistă. A subliniat că absența ei la Jocurile Olimpice din acest an nu ar trebui să fie considerată o tragedie. Există și alte competiții de prestigiu în viitor, unde Simona Halep poate demonstra cu adevărat ce este în stare să facă.

Elisabeta Lipă a explicat că începutul efortului este extrem de dificil. Procesul de revenire a fost extrem de dificil. Totuși, acest lucru nu este sfârșitul lumii. Chiar și în cazul pierderii Jocurilor Olimpice, acest lucru nu este un dezastru. Jucătoarea de tenis ar trebui să se concentreze asupra altor competiții valoroase și să își acorde timpul necesar pentru a se recupera.

„Normal că intrarea în efort este extraordinar de grea. Eu m-am retras de trei ori şi am revenit de trei ori pentru Jocurile Olimpice şi revenirea a fost groaznică. Dar nu este un capăt de ţară. Şi acum dacă a pierdut Jocurile Olimpice nu este un capăt de ţară.

Să revină la celelalte competiţii pe care le are, sunt competiţii valoroase şi are tot timpul de pe lume, important este să fie bine”, a completat actuala conducătoare a Agenției Naționale pentru Sport.