Aflată la Paris, Agnieszka Radwanska a spus ce părere are despre scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep și despre felul în care este tratată de către ITIA.

Ce spune Agnieszka Radwanska despre cazul Simonei Halep

Sportiva spune că tenisului îi este dor de prezența constănțencei și că nu înțelege de ce trebuie să aștepte atât ca să fie audiată.

„Sunt foarte tristă că nu joacă, chiar cred că tenisului îi lipsește Simona. De asemenea, nu înțeleg de ce trebuie să aștepte atât de mult ca să fie audiată.

Cred că totul (n.r. procesul) ar fi trebuit să se desfășoare mult mai rapid, să se fi luat deja o decizie până în acest moment. A fost mereu o luptătoare, o războinică.

A demonstrat de atâtea ori acest lucru că este acolo, că joacă un tenis grozav și chiar cred că poate reveni mai puternică”, a declarat poloneza pentru HotNews.

Agnieszka Radwanska, una dintre cele mai mari rivale ale Simonei Halep

Agnieszka Radwanska a fost una dintre cele mai mari rivale ale Simonei Halep. Cele două s-au întâlnit în total de 11 ori. Poloneza a învins de 6 ori, iar românca de 5.

Radwanska a ajuns pe locul 2 în clasamentul WTA, pe 9 iulie 2012. De-a lungul carierei, aceasta a avut 594 și 269 de înfrângeri. Poloneza a câștigat 20 de turnee de tenis și a încasat suma de $27.683.807.

Cel mai frumos succes al carierei a fost la Turneul campioanelor, pe care l-a cucerit în anul 2015. Cele mai importante finale pe care l-a jucat Agnieszka Radwanska au fost cea de la Wimbledon din 2012, unde a pierdut în fața americancei Serenei Williams, și cea de la Indian Wells din 2014, unde a fost învinsă de italianca Flavia Pennetta.

Simona Halep ar putea reveni în tenis

În curând, Simona Halep va pierde toate punctele din clasamentul WTA din cauza suspendării ei. În ciuda acestui fapt, ea poate beneficia de wildcard-uri la marile turnee de tenis, potrivit antrenorului de tenis Gabi Moraru. Totuși, spune el, Simona Halep nu va putea beneficia și de clasamentul protejat, precum sportivele accidentate.

„Va începe cu 0 puncte pentru că în caz de dopaj nu ai voie să ai clasament protejat. La fiecare 52 de săptămâni îți ies punctele, dar nu va pleca chiar de la zero pentru că majoritatea turneelor își doresc să o aibă prezentă. Cu siguranță va fi greu din punct de vedere al lipsei meciurilor. Îți trebuie un număr de meciuri să ajungi din nou la o formă de joc solidă.

Nu îmi dau seama de ce se tărăgănează acest proces! Simona rămâne pozitivă, dar cât va mai dura procesul doar ITIA știe! Nu e deloc ușor, este nesiguranța aia și cred că o macină așteptarea. Cu siguranță se păstrează într-o formă fizică bună, dar nu cred că e o perioadă ușoară.”, a declarat Gabi Moraru în cadrul emisiunii TV „Așii tenisului” de pe Digi Sport.