Simona Halep a fost suspendată provizoriu pentru dopaj în octombrie 2022, iar de atunci, ITIA i-a amânat procesul de trei ori. Ultima dată, au susținut că i-au găsit nereguli în pașaportul biologic.

Michael Jeremiasz îi ia apărarea Simonei Halep

Acum, Michael Jeremiasz, una dintre cele mai importante figuri ale tenisului de câmp jucat în scaun cu rotile, îi ia apărarea româncei. Actualul al France Television a criticat atitudinea ITIA și a spus că Simona ar trebui judecată cât mai repede.

„Am fost șocat, ca să recunosc (n.r. când a aflat despre testul pozitiv al Simonei Halep). O cunosc, am jucat cu ea anul trecut la Academia lui Patrick (n.r. Mouratoglou). A venit de asemenea și la turneul meu (French Riviera Open) care este cea mai mare competiție de tenis în scaun cu rotile din lume, are loc imediat după Roland Garros. Este o jucătoare incredibilă și una dintre cele mai amabile persoane pe care le cunosc.

O cunosc și știu că nu a făcut nimic greșit, atleții însă sunt expuși, dar ceea ce mă șochează este că nu o lăsăm să se apere (n.r. ITIA). Este o procedură care durează de prea mult timp. De fapt, vorbim despre faptul că sacrifici cariera cuiva care nu mai are 15 sau 20 de ani. Trebuie cumva să urgentezi procesul pentru a-i da ocazia să se apere.

Merită asta pentru tot ceea ce a realizat în tenisul feminin și îi doresc mult succes, pentru că sincer merită”, a declarat el, potrivit HotNews.

Gabi Moraru este optimist în privința Simonei Halep

Michael Jeremiasz nu este singurul care îi ia apărarea Simonei Halep. Gabi Moraru, unul dintre cei mai cunoscuți antrenori români, a spus că aceasta mai are o șansă să scape de suspendare. Potrivit lui, campioana va primi o nouă șansă din partea organizatorilor de turnee, care o vor ajuta cu wild carduri.

„În continuare o susțin și cred în nevinovăția ei. Nu îmi dau seama de ce se tărăgănează acest proces! Ne-am antrenat înainte de Madrid de câteva ori și spera să joace la Roland Garros. Simona rămâne pozitivă, dar cât va mai dura procesul doar ITIA știe! Nu e deloc ușor, este nesiguranța aia și cred că o macină așteptarea.

Cu siguranță se păstrează într-o formă fizică bună, dar nu cred că e o perioadă ușoară. Va începe cu 0 puncte, pentru că în caz de dopaj nu ai voie să ai clasament protejat. La fiecare 52 de săptămâni îți ies punctele. Dar nu va pleca chiar de la zero, pentru că majoritatea turneelor își doresc să o aibă prezentă.

Cu siguranță va fi greu din punct de vedere al lipsei meciurilor. Îți trebuie un număr de meciuri să ajungi din nou la o formă de joc solidă”, a declarat Gabi Moraru la Digisport.