Dezvăluiri făcute de Ion Țiriac după meciul Simonei Halep cu Cori Gauff. Acesta discutat cu Simona după meci și i-a dat româncei un sfat uimitor.

”Vă dau un singur exemplu, acum două zile, domnişoara Simona Halep îmi spune: ”Am bătut-o pe asta, dar am servit al dracului de prost. M-am dus şi m-am antrenat imediat după ce am terminat, m-am dus să servesc”. I-am spus: ”Întreabă-l pe Darren ăsta, nu este el acolo, dar te vede pentru că îţi comentează meciurile. Eu aş arunca mingea mai jos…”. „(n.r. reacţia Simonei) Vai de mine şi de mine, asta mi-a spus acum o oră şi el”.

Sunt nişte lucruri care unul, într-adevăr, le pipăie şi le vede. Dar, cineva apoi trebuie să le implementeze. Eu nu cunosc nicio altă implementare la sport decât repetiţia. Adică, acel lucru trebuie să-l respecţi de 1.000 de ori. După ce ai făcut asta, poţi să pretinzi că mingea trebuie să se ducă acolo.
Jocul pe iarbă este ceva mai repede, deplasarea pe iarbă este puţin diferită.

Dar fata asta are un talent ieşit din comun. Pentru că, altfel, un om sau o „oamă” nu ar avea niciun fel de şansă să fie în semifinală la Wimbledon, cu antrenamentul care nu l-a făcut toate lunile respective din motive foarte justificate”, a spus Țiriac, pentru prosport.ro.

Halep s-a amuzat și la conferința de presă de după victoria cu Zhang, când unul dintre jurnaliști i-a adresat o întrebare.

„Ion Ţiriac a spus că în România e interzis să calci pe iarbă şi că aceasta e bună doar pentru vaci. Tu cum ai reuşit să te adaptezi şi să joci atât de bine anul acesta pe iarbă?”, întrebare ce a amuzat-o pe Halep.

„Am călcat puţin pe iarbă în România, chiar dacă nu e voie. Acum am timingul potrivit pentru acest joc. Sunt şi odihnită, mă simt fresh, toate împreună contribuie la starea pe care o am pe teren”, a explicat Simona Halep.