Simona Halep, prima apariție publică după verdict

Simona Halep a avut prima sa apariție publică, după verdictul privind suspendarea de patru ani primit în caz de dopaj. Sportiva a participat la un eveniment caritabil organizat în Capitală, dedicat luptei împotriva cancerului la sân.

La acest eveniment caritabil, Simona Halep a coborât dintr-un automobil de lux și a purtat o rochie roz, culoare simbolică asociată luptei împotriva cancerului de sân. Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, precum și alte personalități publice, printre care Mihaela Geoană, Camelia Șucu și Cristina Copos.

Fundația Renașterea a fost organizatoarea evenimentului „Iluminare în roz”, ajuns la a 23-a ediție. Senatul României a declarat ziua de 1 octombrie ca fiind „Ziua Națională de Luptă împotriva Cancerului de Sân”, marcând astfel importanța prevenirii și tratării acestei forme de cancer în țară.

simona halep
SURSA FOTO: Captura DigiSport

Simona are speranțe la o răsturnare de situație prin apel la TAS

Simona Halep va face apel la TAS împotriva suspendării dictate de tribunalul independent de la Londra. Sportiva a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, potrivit anunțului făcut de Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA).

Prima încălcare a regulamentului în cazul Simonei Halep (31 ani), dublă campioană de Mare Şlem (Roland Garros 2018, Wimbledon 2019), este legată de identificarea substanţei interzise roxadustat la US Open în 2022, în urma unui test antidoping în timpul competiţiei, iar a doua este legată de neregularităţile fin paşaportul său biologic (ABP).

Sportiva fusese suspendată provizoriu încă din octombrie 2022, iar perioada sa de ineligibilitate este luată în considerare din 7 octombrie 2022 până pe 6 octombrie 2026.

Halep a negat în mod repetat că ar fi luat în mod conştient substanţa Roxadustat, acuzând că testul antidoping pozitiv ar fi survenit în urma unei contaminări. De asemenea, a acuzat de mai multe ori ITIA pentru tergiversarea judecării cazului.

Tribunalul a acceptat argumentul Simonei Halep că a luat suplimente alimentare contaminate, dar a determinat că volumul ingerat de jucătoare nu putea da ca rezultat concentraţia de roxadustat identificată în mostra pozitivă.