Silvestru Șoșoacă nu a putut răsturna condamnarea pentru ultraj

Veşti proaste pentru Silvestru Șoșoacă. Soţul senatoarei Diana Șoșoacă, cu care bărbatul se află acum într-un scandal de proporţii, a primit decizia definitivă a Curţii de Apel Bucureşti.

Din păcate pentru acesta, el va rămâne cu condamnarea pentru ultraj. Silvestru Șoșoacă a încercat să răstoarne sentinţa venită de la Judecătoria Sectorului 1. Magistraţii de acolo îl condamnaseră anterior la 180 de zile-amendă. Condamnarea penală pentru ultraj a venit după ce soţul Dianei Șoșoacă a agresat un poliţist, la finalul anului 2021.

Hotărârea pronunţată joi, 11 aprilie, de către Curtea de Apel Bucureşti este definitivă.

Iată şi soluţia pe scurt a judecătorilor de la CAB.

„Decizia penală nr.423/A din 11.04.2024 – În temeiul art.421 alin.1 pct.1 lit.b C.p.p. respinge, ca nefondate, apelurile declarate de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA SECTORULUI 1 BUCUREŞTI şi de apelantul-intimat-inculpat ŞOŞOACĂ DUMITRU SILVESTRU împotriva sentinţei penale nr.359 din data de 28.04.2023 a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti – Secţia Penală, pronunţate în dosarul nr. 4313/299/2022.

În temeiul art.275 alin.2 C.p.p. obligă pe apelantul-intimat-inculpat ŞOŞOACĂ DUMITRU SILVESTRU la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în apel în cuantum de 1.000 lei. Definitivă.

Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor şi a parchetului, prin mijlocirea grefei, azi, 11.04.2024. Document: Hotarâre 423/2024 11.04.2024”

De unde a plecat totul? Agresiunea a avut loc acum mai bine de doi ani

Reamintim că totul s-a întâmplat în urma unor acuzaţii că Diana şi Silvestru Șoșoacă ar fi reținut ilegal o echipă de reporteri italieni de la Rai Uno, dar și pe jurnalista româncă Delia Marinescu de la Scena9.

Jurnaliştii italieni încercau să obțină un interviu cu Diana Șoșoacă, cunoscută pentru poziția sa vehementă împotriva vaccinurilor anti-COVID-19. La momentul respectiv al pandemiei, România stătea foarte prost în clasamentul european privind vaccinarea.

La scandalul de la biroul de avocatură al Dianei Șoșoacă s-a prezentat polițistul Gheorghe Teodor Bălășoiu. Silvestru Șoșoacă a fost atunci acuzat că l-ar fi agresat pe omul legii.

Parchetul Sectorului 3 transmitea apoi pe 13 decembrie 2021 că Silvestru Șoșoacă a fost pusă sub urmărire penală pentru lovirea unui poliţist. Diana Șoșoacă a ţinut partea soţului său, afirmând în plus că ea ar fi fost cea agresată de către jurnaliştii din Italia.

„La data de 10.12.2021, în jurul orei 16, prin intermediul unui apel la 112, s-a solicitat intervenția organelor de poliție la un imobil din Sectorul 1.

În momentul în care organele de poliție au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenții de poliție, respectiv l-a împins, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliție, cauzându-i suferințe fizice”, transmiteau atunci procurorii.