Ovidiu Silaghi, care este şi preşedinte al PNL Satu Mare, a ţinut să facă unele precizări referitoare la o afirmaţie a primarului municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes (UDMR), care a spus că prin ministrul sătmărean centura de ocolire se poate realiza mai uşor.

“Vreau să fac unele clarificări despre o declaraţie curajoasă apărută în presă din partea d-lui încă primar Ilyes, cum că se poate face lobby la Ministerul pe care-l reprezint pentru un proiect important pentru Satu Mare. Legea lobby-ului nu a fost aprobată în România şi nici nu este în dezbatere. Şoseaua de centură a municipiului Satu Mare este un obiectiv şi o întreprindere de care ne-am apucat cu toţii”, a spus Silaghi, citat de Agerpres.

Ministrul a precizat că există deja o echipă de specialişti care analizează proiectul şi care se va deplasa la Satu Mare.

“Am deja echipa formată din specialişti de la minister care se ocupă deja de această centură, şi asta include şi un al treilea pod peste Someş, dar trebuie să subliniez nu se referă la un pod în oraş ci în afară, pe şoseaua de centură, pentru că un pod oraş înseamnă o investiţie din partea Consiliului Local nu din partea Ministerului Transporturilor. Este o întreprindere, un proiect de care noi ne ocupăm, nu pentru actualul primar, nici măcar pentru viitorul primar, ci o facem pentru sătmăreni. Proiectul se află la mine, este în atenţia mea, este în atenţia secretarului de stat Septimiu Buzaşu, este în atenţia unei echipe de tehnicieni care va veni la Satu Mare şi da, într-adevăr, încercăm s-o executăm cât mai repede posibil”, a declarat Silaghi.

Sursa: Agerpres