Informaţia vine la câteva luni după ce Siemens a dezminţit că negociază crearea unei divizii comune feroviare cu firma franceză Alstom, care produce celebrele trenuri de mare viteză TGV.

Bombardier discută şi cu alţi posibili parteneri fuziunea diviziei feroviare, susţine WSJ.Reprezentanţii Siemens şi Bombardier nu au comentat informaţia.

În mai, şefii Bombardier au anunţat că ar putea lista o participaţie minoritară în divizia feroviară cu sediul în Germania, pe fondul consolidărilor din acest sector, pentru a concura la proiectele majore de infrastructură din întreaga lume. Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au informat atunci că ar putea fi luată în considerare o fuziune cu diviziile feroviare ale Siemens sau Alstom.

Şeful Siemens, Joe Kaeser, a anunţat recent că vrea să renunţe la afacerile neprofitabile şi să majoreze cheltuielile de cercetare-dezvoltare pentru ca Siemens să câştige contracte profitabile în industrie.

Siemens are 360.000 de angajaţi şi este prezentă în 190 de ţări, fiind una dintre cele mai importante companii la nivel mondial, cu activităţi în domeniul energiei, telecomunicaţiilor, sănătăţii, transporturilor şi electronicii.

Siemens, Bombardier şi Alstom sunt prezenţi pe piaţa din România.AGERPRES