România se află în pragul unei crize financiare și acest lucru se vede chiar dacă nu o spune nimeni cu subiect și predicat. Ultima măsură a unui ministru din Guvernul Orban este fără precedent. Și-a tăiat singur salariul.

Florin Cîțu și-a tăiat salariul

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, și-a tpiat salariul. Chiar demnitarul a fost cel care a făcut dezvăluirea. Mai mult, Cîțu a spus și ce salariu va încasa de acum încolo. Este vorba despre 12.000 de lei lunar.

„Mi-am limitat salariul, este 12.000 lei. Mi-a scăzut salariul, să ştiţi, de la Senat aici. Nu doar l-am îngheţat, mi-a şi scăzut. Este vorba de faptul că, da, încercăm şi prin acest mod de a ţine cheltuielile sub control. Mai este ceva aici. Venim de la un deficit de 4% anul trecut. Întrebarea este cu cât apeşi de tare frâna. Eu nu vreau ca politica fiscală din România să fie încă o sursă de frână în economie”, a declarat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu la Digi 24.

Urmează noi concedieri?

Florin Cîțu a ținut să dezvăluie și dacă vor urma tăieri și în alte domenii sau concedieri. Vorbind de restructurarea la nivelul aparatului bugetar, Cîţu a spus că o mare parte din această problemă a fost rezolvată. „Restructurarea a început prin faptul că Guvernul are 16 ministere, în loc de 27 câte avea înainte, acesta e primul pas. Acum ştiţi că fiecare minister va avea o ordonanţă de reorganizare prin care se va reorganiza în interior”, a mai spus oficialul, conform sursei citate.