Artiștii s-au mobilizat încă de acum câteva săptămâni și le-au transmis fanilor de pe rețelele de socializare, ce opinie au ei despre acest referendum.

Prima care s-a pronuntat este Andreea Bălan care, încă de acum trei saptamani, îndemna la boicotarea referendumului pentru redefinirea familiei, spunând că acest demers este inutil. „Eu nu voi merge la vot pentru că iubirea nu se votează“, spune cântăreața, susţinătoare a comunităţii LGBT.

Cântăreţul Florin Ristei îşi îndeamnă fanii să nu meargă la vot pe 7 octombrie, fiind de părere că referendumul pentru familia tradiţională este „o mizerie”.

Printre cei mai vocali contestatari ai referendumului  se numara și Tudor Chirilă. „Este trist că în România, în momentul de faţă, absurdul ajunge la putere”, își incepe el mesajul de Facebook, în care se declară împotriva acestui demers.

În același timp, Emil Rengle, câştigătorul concursului „Românii au talent 2018”, este și el un susținător al boicotului pentru acest referendum. „Politicienii cheltuie zeci de milioane din banii mei şi ai tăi pe un referendum care separă oamenii. În timp ce probleme reale au nevoie de rezolvare”, spune el.

„Se organizează un referendum inutil şi imbecil, care am înţeles că are costuri de câteva zeci de milioane de euro! Eu întreb şi mi-aş dori un răspuns clar şi concret: cu banii ăştia am putea construi un spital nou?”, s-a exprimat, la rândul său, Oana Roman, conform exquis.ro.

Maurice Munteanu, fashion editor al revistei Elle România, condamnă clasa politică pe care nu o consideră îndreptăţită să decidă pe cine iubeşte: „Nu merg la referendum pentru că Dragnea nu are dreptul să decidă pe cine iubesc, pentru că o clasă politică coruptă nu are dreptul să decidă pe cine iubesc”.

În timp ce Carmen Brumă crede că „erau lucruri mai utile de făcut cu 163 de milioane de lei de la buget”, dar încă nu s-a hotărât dacă va merge la referendum, partenerul său de viață realizatorul Mircea Badea a declarat că va merge cu siguranță la vot, pentru a se opune inițiativei #rezist de boicot.

Artista de operă Ozana Barabancea s-a exprimat pro-referendum, postând și un mesaj în acest sens: „Eu susţin familia tradiţională. Eu consider că dacă ai deviaţii şi dacă nu vrei să ţi le înfrânezi este dreptul tău, dar stai departe de mine şi nu îmi impune mie să consider acest lucru o normalitate”.