Austriacul Helmut Marko, consilier şi conducătorul programului piloţilor de perspectivă de la echipa de Red Bull, a propus ca aspiranţii la un volan din Formula 1 să se expună voluntar la virusul Covid-19 şi să-şi asigure imunitatea pentru restul sezonului, în cazul reluării curselor automobilistice, relatează BBC, conform Agerpres.

Marko, 76 ani, plănuia ca tinerii piloţi să participe la un stagiu de pregătire, care ar fi oferit un prilej ideal pentru contaminare: ”Avem patru piloţi de Formula 1 (Max Verstappen, Alex Albon, Pierre Gasly, Daniil Kviat) şi opt sau zece juniori de perspectivă. Ideea era să organizăm un stagiu, pentru a evita timpii morţi din punct de vedere mental şi fizic. Şi acesta ar fi fost momentul ideal pentru ca să se producă o infectare. Toţi sunt tineri puternici cu o sănătate bună. Şi în acest mod ar fi fost pregătiţi pentru momentul în care ar reîncepe sezonul şi se anunţă un campionat foarte dur. Dar ca să spunem aşa, ideea nu a fost bine primită”.

Formula 1 trebuia să debuteze pe 15 martie cu Marele Premiu al Australiei de la Melbourne, dar primele opt curse au fost deja anulate sau amânate. Sezonul ar urma să înceapă acum pe 14 iunie, cu Marele Premiu al Canadei de la Montreal.

În loc de 22 de curse, conform planificării iniţiale, sezonul de Formula 1 ar putea cuprinde între 15 şi 18 curse.

Helmut Marko a adăugat că ”dacă sezonul va avea 15 sau 18 curse va fi foarte dificil. Nu există posibilitatea de îmbunătăţire a formei fizice în timpul sezonului, aşa că acum era momentul cel mai potrivit”.