Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, se pregătește să îl înfrunte pe președintele republican Donald Trump în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

O poveste veche

O fostă membră a echipei lui Joe Biden l-a acuzat pe candidatul democrat la alegerile prezidențiale din noiembrie de hărțuire sexuală. Fapta s-ar fi petrecut în urmă cu aproape 30 de ani, în perioada în care Biden era doar senator. Evident, echipa de campanie a lui Joe Biden a respins acuzațiile.

Presa, paznicul democrației

Acuzațiile la adresa candidatuilui democrat au fost făcute de Tara Reade, de 56 de ani, care a lucrat ca șef al echipei lui Joe Biden în perioada decembrie 1992- august 1993. Ea a dezvăluit faptele în interviuri apărute în New York Times și Washington Post. Conform declarațiilor ei, Joe Biden ar fi împins-o într-un perete și și-ar fi pus mâinile sub cămașa și fusta ei în anul 1993. Reade a a depus o plângere la poliția din Washington D.C. săptămâna trecută, conform informațiilor apărute în presă, deși posibilitatea deschiderii unei anchete a expirat. Departamentul de poliție a emis un document care menționează că „Subiectul 1 a raportat în data de 9 aprilie că Subiectul 2 a hărțuit-o sexual în 1993”.Tara Reade a declarat pentru NBC News că ea este „Subiectul 1” și Joe Biden este „Subiectul 2”.

A noua

Presupusul act de hărțuire sexuală a fost confirmat pentru mai multe publicații de prieteni și rude ale femeii. Însă, numeroase persoane care lucrau cu ea în acea perioadă nu își amintesc un asemenea incident sau comportament din partea lui Biden. Opt femei l-au acuzat anul trecut pe Biden de comportament inadecvat. Ca răspuns la acuzațiile celorlalte femei, Joe Biden a publicat un video în care a promis „să fie mult mai atent” la spațiul personal al altor persoane.

Nu e adevărat

„Biden crede că femeile au dreptul să fie ascultate- și ascultate cu respect. Asemenea acuzații ar trebui verificate cu atenție de presa independent. Ceea ce este clar privind această acuzație: este falsă. Acest lucru nu s-a întâmplat”, a declarat Kate Bedingfield, o purtătoare de cuvânt a echipei de campanie a fostului vicepreședinte american.